De klant kwam met een oudgouden heren monogram ring van zijn opa en met de vraag of uit deze ring een mooie solitaire ring gemaakt kon worden voor zijn vrouw. Uiteraard kunnen wij deze ring omsmelten tot een nieuwe ring.

Omsmelten ring 02 Monogramring omgezet tot Solitairring Omsmelten Draad walsen Draad walsen Draad walsen


Allereerst heb ik de ring omgesmolten in het smeltbakje en overgegoten in een gietbaar. Het gietstaafje dat daar uit voortvloeit heb ik uitgesmeed, uitgegloeit en afgekookt, daarna op gewenste dikte octogoon gewalst en op 2.0mm dik draad getrokken.

Draad trekken Draad op dikte Draad op dikte Draad als ring gebogen Draad als ring gebogen Draad als ring gebogen

De volgende stap was de lengte bepalen van het stukje draad en de uiteinden aan elkaar gesoldeerd. De ring vervolgens rond gezet op de tribolet. Omdat het de vorm van een solitaire ring moet krijgen zijn de boven en de onderkant van de ring aan gepast aan de vorm, bovenin uitgesmeed, smal en hoog, onderin plat en breed, dit geeft tevens een hardheid in het materiaal.

Plaatsen diamand Diamand geplaatst

De vorm is verder ontwikkeld door vijlen en schuren van de basis. Bovenin de ring is een opening gezaagd waar de chaton wordt tussen gesoldeerd. Nadat de gehele ring is afgewerkt en gepolijst wordt de diamant van 0.07 ct. groot in de zetting gefreest en gezet.

De oude ring is weer draagbaar maar dan in een hele andere vormgeving en hoedanigheid.

Van Eerden Juwelier - Goudsmid

Landstraat 8, 7121 CR Aalten
Telefoonnummer 0543 - 46 65 60

Openingstijden
Ma: gesloten
Di t/m do.: 10.00-12.30 uur 13.30-18.00 uur
Vrijdag: 10.00-12.30 uur 13.30-20.00 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur

Iets te vieren of een bedankje geven? Verblijd iemand met een cadeaubon van Van Eerden.
Cookies maken het voor ons makkelijker om u van dienst te zijn. Als u gebruik maakt van onze site gaat u akkoord met onze cookies.